Przepyszny pasztet,
który można przyrządzać na różne sposoby dodając coraz to inne i ciekawe
składniki. Za każdym razem pasztet jest tak samo wyśmienity.
Co będzie nam potrzebne?
3 szklanki grubo startej cukinii (dwie średniej
wielkości)
2 szklanki bułki tartej
200 g startego żółtego sera
¼ szklanka oleju
2 cebule starte tak jak cukinia
200 g pieczarek również startych
3 żółtka
Piana z 3 białek
Przyprawy do smaku: sól, pieprz, papryka ostra, odrobina
chili, drobno posiekana pietruszka, 3 ząbki czosnku, majeranek.
Można również dodać pokrojone oliwki, kapary, suszone
pomidory czy też ser feta. Wszystko zależy na co tak naprawdę mamy ochotę!
Wykonanie:
Piekarnik nagrzewamy do 200°C.
Cukinię, cebulę, pieczarki, ser trzemy na grubych oczkach. Dodajemy resztę
składników. Wszystko dokładnie mieszamy. Na samym końcu dodajemy 3 białka ubite
na pianę. Przekładamy do keksówki (ja użyłam dwóch 22 cm) i pieczemy do
zrumienienia przez około 90 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz