sobota, 17 sierpnia 2013

Mój sposób na chłodnik



Dodaje nie tylko energii, ale również wspaniale orzeźwia! W gorący dzień nie ma nic lepszego od porcji pysznego, lekkostrawnego chłodnika.

Składniki:
2 pęczki rzodkiewki
150 g startego żółtego sera
Pęczek koperku
Buraczki w zalewie octowej (dostępne m.in. w Lidlu) – cały słoik
1 ogórek
1 l Maślanki
1 l Kefiru

Wykonanie:
Ser żółty trzemy na grubych oczkach, koperek drobno siekamy. Pozostałe składniki kroimy w średniej wielkości kostkę. Następnie dodajemy zalewę, która została nam po buraczkach, kefir oraz maślankę.
Wszystko dokładnie mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.




Smacznego!

2 komentarze:

  1. Szybka wersja, podoba mi się! :)A buraczki marynowane uwielbiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie tak! Wykonanie ekspresowe :)
      Pozdrawiam serdecznie!!

      Usuń