Dodaje nie tylko energii, ale również wspaniale orzeźwia!
W gorący dzień nie ma nic lepszego od porcji pysznego, lekkostrawnego chłodnika.
Składniki:
2 pęczki rzodkiewki
150 g startego żółtego sera
Pęczek koperku
Buraczki w zalewie octowej (dostępne m.in. w Lidlu) –
cały słoik
1 ogórek
1 l Maślanki
1 l Kefiru
Wykonanie:
Ser żółty trzemy na grubych oczkach, koperek drobno
siekamy. Pozostałe składniki kroimy w średniej wielkości kostkę. Następnie
dodajemy zalewę, która została nam po buraczkach, kefir oraz maślankę.
Wszystko dokładnie mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem
do smaku.
Smacznego!
Szybka wersja, podoba mi się! :)A buraczki marynowane uwielbiam.
OdpowiedzUsuńDokładnie tak! Wykonanie ekspresowe :)
UsuńPozdrawiam serdecznie!!