wtorek, 15 października 2013

Zupa ogórkowa z mlekiem kokosowym


Co będzie nam potrzebne:
  • 300 g ogórków kiszonych
  • 150 g ziemniaków
  • łyżka oliwy
  • szczypta świeżego rozmarynu oraz świeżego imbiru, pieprzu, soli
  • szklanka wody z ogórków kiszonych
  • 1/2 puszki mleka kokosowego
  • 150 ml wody



Wykonanie:
Imbir posiekać bardzo drobno i podsmażyć wraz z przyprawami na oliwie. Następnie dodać wodę z oraz pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Gotować około 15 minut. Dodać pokrojone ogórki razem z wodą z ogórków oraz rozmarynem. Gotować do miękkości ziemniaków. Dodać mleko kokosowe.
Jeśli zupa wydaje się być zbyt kwaśna, można dodać trochę wody.



Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz